top of page

Lapponia House on aito ja alkuperäinen

Lämpöhirsirakentamisen edelläkävijä jo vuodesta 1976

Eko-Lämpöhirsitalot 

 

Eko-lämpöhirsitalon seinäelementit valmistetaan laadukkaista hirsipaneeleista. Tähtituotteena ovat hengittävät eko-lämpöhirsitalot, joiden  seinissä  käytämme aitoa puukuitueristettä. Vakioeristeemme ulkoseinissä on 25 cm, joka vastaa n. 60 cm:n hirsiseinää. Taloon voidaan asentaa hirsinurkat, jolloin talon ulkonäkö vastaa perinteistä hirsitaloa. Lämpöhirsielementeistä rakennetun talon etuna on nopea pystytys ja huoltovapaa asuminen. Lämpöhirsi ei painu ja sen lämmöneristävyys on huippuluokkaa. Lämpöhirsitalojemme seinäelementit valmistetaan modernissa tehtaassa kuivissa ihanneolosuhteissa. Elementit kuljetetaan suoraan tontille.

 

Perinteinen hirsitalo


Perinteisessä hirsitalossa on oma tunnelma ja ilmapiiri. Monelle rakentajalle perinteinen hirsitalo on lapsuuden muistoista syntynyt unelma. Perinteinen hirsitalo on luonnollinen ja ympäristöystävällinen asumisvaihtoehto. Hirsitaloihin voidaan valita useita hirsivahvuuksia ja -profiileita.
 

Pre-cut –talot


Pre-cut –talot sopivat ihmisille, jotka haluavat rakentaa omatoimisesti ja oman aikataulunsa mukaan. Rakentamiseen kuluva aika voi olla tällöin hiukan pidempi. Pre-cut –talojen materiaalit toimitetaan asiakkaan tontille katkottuina ja lovettuina runkopuina. Talon pystytys tapahtuu kappaletavarasta suoraan tontilla. Tarvittaessa talo voidaan toimittaa myös asennettuna.
 

Puutalot
 

Puutaloissa on tyypillisesti ulkopuolella vaaka- tai pystylautaverhous. Sisäverhouksena on vakiona kipsilevyt, jotka maalataan tai tapetoidaan. Perinteinen puutalo sopii hyvin suomalaiseen maisemaan. Puutalot ovat pitkälle tehdasvalmistettuja ja hinnaltaan edullisia. Lapponia puutalot ovat suunniteltu sopimaan hyvin kaavatonteille Suomessa.

Puutaloissammekäytetään ainoastaan hyvälaatuista ja ekologisesti kasvatettua puuta. Lapponia House toimittaa hirsi- ja puutaloja kaikilla markkinoilla olevilla puutalojen runkorakennustekniikoilla.

Lämpöhirsi LapponiaHouse.jpg

CLT Ristiinliimattu massiivipuu (cross laminated timber)

Cross Laminated Timber (CLT) koostuu nimensä mukaisesti ristiinliimatuista lautakerroksista. Kerroksia on useita, tavallisimmin kolme tai viisi. Näin muodostuu hyvin paloa kestävä, erittäin luja ja jäykkä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyt rakennuslevy.

Levyjä voidaan käyttää kantavina ja jäykistävinä rakenteina sekä seinissä että lattiarakenteissa. Sisätiloissa levyt voidaan pinnoittaa tai palomääräysten niin salliessa jättää sellaisenaan näkyville tavoitellusta ilmeestä riippuen. Keveistä ja jäykistä levyistä voidaan työstää mittatarkasti erimuotoisia rakennuselementtejä. Julkisivuissa ikkunat ja ovet voidaan sijoittaa hyvin vapaasti ja myös kulmaikkunat onnistuvat, koska levymäiset rakenteet toimivat tarvittaessa ulokkeina.

 

Ulkoseinissä levyt eristetään normaaliin tapaan. Eriste sijoitetaan levyn ulkopuolelle. Välipohjissa levyjä käytetään tavallisesti liittorakenteena yhdessä betonivalun kanssa, jolloin puu toimii rakenteessa palosuojana, massiivinen betoni- tai kipsivalu eristää ääntä ja kantavuus saavutetaan liittorakenteena. Kohteissa, joissa välipohjan ääneneristävyydelle ei ole asetettu kovia vaatimuksia, levyjä voidaan käyttää ilman betonivalua. Liittorakenne myös voidaan korvata uivilla lattiakerroksilla ja levyä jäykistää palkeilla.

 

CLT-levyjen käyttö on hyvin suosittua Keski-Euroopassa, missä käyttäjät ovat tottuneet massiivisiin rakenteisiin. 

Muuttovalmis-Hirsitalo (3)
bottom of page